Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
9/11/2022 - Ψηφίστε τη συμμετοχή του CORALLIA στον Διαγωνισμό REGIOSTARS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι στον φετινό επετειακό διαγωνισμό Regiostars της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχει το ιδιαίτερα επιτυχημένο έργο Hellenic Technology Cluster Initiative (HTCI-Corallia) του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ 2007 -2013) .

Το Regiostars είναι ο Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός συγχρηματοδοτούμενων έργων περιφερειακής πολιτικής που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό την ανάδειξη καλών πρακτικών σε καινοτόμα έργα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης.  

Φέτος ο διαγωνισμός είναι ξεχωριστός καθώς είναι η 15η επέτειος από την θεσμοθέτηση του και οι συμμετοχές αφορούν σε έργα που έχουν ήδη ξεχωρίσει με διακρίσεις, την προηγούμενη δεκαπενταετία.

Είναι σημαντικό ότι ανάμεσα σε αυτά τα 15 ήδη διακριθέντα έργα περιλαμβάνεται και μια ελληνική συμμετοχή!

Το Corallia o πρώτος φορέας που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters), έχει αναπτύξει και συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα:  το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα και Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές).

Οι δραστηριότητες των παραπάνω clusters συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του ΕΣΠΑ 2014-2020 με μεγάλη επιτυχία, με πολλές από τις εταιρείες που συμμετέχουν  να αποτελούν υποδειγματικά έργα.  

Το Corallia υποστηρίζοντας καινοτόμους τεχνολογικούς τομείς με ένταση γνώσης και εξαγωγικό προσανατολισμό, βοήθησε τις εταιρείες που συμμετέχουν στα clusters να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τους με προφανή οφέλη για την οικονομία και την απασχόληση, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Για να ψηφίσετε το Corallia και να το αναδείξετε νικητή, πατήστε εδώ: http://www.regiostarsawards.eu/  και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή έως τις 15/11.

Καλή μας επιτυχία!


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19