Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
12/7/2021 - Ενίσχυση Νεοφυών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δημοσίευσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την Απόφαση Ένταξης εξήντα (60) νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες ενισχύονται με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής από 5.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, στο πλαίσιο της Δράσης «Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19» του ΕΠΑνΕΚ, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 4,62 εκατ. ευρώ.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 239 αιτήσεις χρηματοδότησης και έχουν αξιολογηθεί οι 169. Εντός του Ιουλίου αναμένεται η επόμενη Απόφαση Ένταξης 84 ακόμη νεοφυών επιχειρήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,1 εκατ. ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ, η αξιολόγηση των υποβληθεισών αιτήσεων γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας (first in‐first out), σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ και οι υποβολές συνεχίζονται έως και τις 30/09/2021.

Δείτε την πρώτη (1η) Απόφαση Ένταξης Ωφελουμένων Επιχειρήσεων της Δράσης εδώ

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19