Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα και Ενδιαφέροντα
24/8/2020 - Αξιοποίηση πόρων του JEREMIE για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) υπέγραψαν τροποποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JEREMIE, η οποία προβλέπει την αξιοποίηση πόρων που επιστρέφουν από το εν λόγω πρόγραμμα. 

Το JEREMIE ξεκίνησε να υλοποιείται στην Ελλάδα το 2010 και αποτέλεσε την πρώτη δράση μέσω της οποίας πόροι από τo ΕΣΠΑ 2007-2013 διατέθηκαν σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ίδια κεφάλαια ή δάνεια. 

Η πρώτη δράση που θα υλοποιηθεί, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, είναι ένα Ταμείο Συνεπενδύσεων με Επιχειρηματικούς Αγγέλους (Business AngelsΆ co-investment fund), μέσω του οποίου θα υποστηριχθούν ιδέες και έργα σε εξαιρετικά πρώιμη φάση προκειμένου αυτά να ωριμάσουν σε επιχειρηματικά πλάνα που θα προσελκύσουν στη συνέχεια το ενδιαφέρον λοιπών θεσμικών επενδυτών. Η σχετική πρόσκληση αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εδώ


backεπιστροφή

Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19