Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΠΑνΕΚ και τις νέες Δράσεις του στις 30.11.17 [1/12/2017]


Μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για το ΕΠΑνΕΚ και τις νέες δράσεις του έλαβε χώρα με επιτυχία στις 30.11.2017 στο Royal Olympic Hotel, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Ειδική Γραμματεία Τομεακών ΕΤΠΑ και ΤΣ  και την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑνΕΚ.  Στην εκδήλωση,  με τίτλο ΕΠΑνΕΚ 2014 -2020 «Επένδυση στην Ποιότητα & στην εξωστρέφεια», πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση του κοινού για την πορεία του Προγράμματος και τις δυο νέες δράσεις:  «Επιχειρούμε Έξω» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Πιο αναλυτικά, η προϊστάμενη της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ κα Αγγελική Φέτση, ενημέρωσε το κοινό για τη  συνολική πορεία του ΕΠΑνΕΚ παραθέτοντας πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το Πρόγραμμα, όπως το γεγονός ότι έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα το 56% του προϋπολογισμού, ενώ έχει εξειδικευτεί το σύνολο αυτού.  Μεταξύ άλλων δεδομένων, ιδιαίτερα θετική εντύπωση δημιουργεί ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις χρηματοδότησης έως τώρα για τις διάφορες δράσεις κρατικών ενισχύσεων, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η εκταμίευση των χρηματοδοτήσεων για αρκετά επιχειρηματικά σχέδια.  

Στη συνέχεια, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος  παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τις δυο νέες ενεργές δράσεις, αναλύοντας τα ειδικά χαρακτηριστικά τους και το είδος των επενδύσεων που επιδοτούν. Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με το κοινό, όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις που είτε είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά  τις προηγούμενες ημέρες, είτε τέθηκαν γραπτώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για το ΕΠΑνΕΚ πιστοποιείται από τη σημαντική προσέλευση στην εκδήλωση, η οποία ξεπέρασε τα 200 άτομα, ενώ απαντήθηκαν περισσότερα από 100 ερωτήματα συμμετεχόντων. Αντίστοιχες ενέργειες πληροφόρησης αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της  χώρας αλλά και για νέες δράσεις του ΕΠΑνΕΚ που σύντομα θα δημοσιευθούν.


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19