Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσκλήσεις για φορείς - Αποφάσεις Ένταξης

Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια στη Μεγαλόπολη [14/11/2022]


Ημερομηνία Έκδοσης: 11/11/2022
Πρώτη ημέρα υποβολής: 14/11/2022 και ώρα 08:00
Τελευταία ημέρα υποβολής: 31/01/2023 και ώρα 14:00
Εκδούσα Αρχή: ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ

Κωδικός Πρόσκλησης: 169

Προϋπολογισμός: 1.000.000,00 ευρώ.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε Δημόσιους Φορείς ή / και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μεγαλόπολη για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η Δράση αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου δημοσίων κτιρίων, που βρίσκονται στην πόλη της Μεγαλόπολης και έχουν δυνατότητα σύνδεσης με το υπό κατασκευή δίκτυο φυσικού αερίου στην περιοχή. Ειδικότερα, αφορά στην επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια, εφόσον πραγματοποιείται αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης, οι οποίες είτε χρησιμοποιούν ως καύσιμο πετρέλαιο ή άλλα στερεά συμβατικά καύσιμα, είτε συνδέονται με το σύστημα τηλεθέρμανσης που λειτουργεί στην πόλη της Μεγαλόπολης και το οποίο πρόκειται σύντομα να καταργηθεί με τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας 3 του ΑΗΣ Μεγαλόπολης.

Στόχοι της Δράσης είναι η αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου σε αστικές περιοχές, καθώς και η μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων θέρμανσης και της απεξάρτησης από στερεά ορυκτά καύσιμα. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιχορηγηθούν οι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση καυστήρα, λέβητα, σωληνογραμμής φυσικού αερίου, συστήματος απαγωγής καυσαερίων, υλικών / εξαρτημάτων / αυτοματισμών εγκατάστασης και σύνδεσης, στις εργασίες εσωτερικής εγκατάστασης, στη μελέτη και την επίβλεψη των εργασιών. 



Συνημμένα Αρχεία
28/4/2023 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου σε δημόσια κτίρια στη Μεγαλόπολη»
14/11/2022 Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
14/11/2022 Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19