Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσκλήσεις για φορείς - Αποφάσεις Ένταξης

Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος [30/12/2020]


Ημερομηνία Έκδοσης: 30/12/2020
Πρώτη ημέρα υποβολής: 30/12/2020 08:00                
Τελευταία ημέρα υποβολής: 15/01/2021 και ώρα 14:00  
Εκδούσα Αρχή: ΕΥΔ ΕΠΑΝΕΚ

Κωδικός Πρόσκλησης: 140

Προϋπολογισμός: 51.051.191,62 ευρώ

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται στον ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΦΟΡΕΑ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΦΕΠΑΕ) για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία». 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται μόνο προς τον Ενδιάμεσο Φορέα (ΕΦΕΠΑΕ). Οι δυνητικοί ωφελούμενοι μπορούν να ανατρέξουν για την απαραίτητη πληροφόρησή τους στη σχετική ιστοσελίδα της Δράσης

Οι περιορισμοί στην λειτουργία των πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων της χώρας, που έχουν επιβληθεί με στόχο την αντιμετώπιση της έξαρσης της νόσου COVID-19, δημιουργούν για τις επιχειρήσεις συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνήθεις συνθήκες λειτουργίας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι ότι ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις, σε βαθμό που υπονομεύεται η βιωσιμότητά τους.

Οι επιπτώσεις από την έξαρση της νόσου COVID-19 ενέχουν τον κίνδυνο σοβαρής επιβράδυνσης ολόκληρης την οικονομίας της χώρας όπως άλλωστε και της Ε.Ε., πλήττοντας τις επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασίας και τα νοικοκυριά. Απαιτείται στοχευμένη δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της νόσου COVID-19, καθώς και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα και με σκοπό:

  • τη στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ επιχειρήσεων υπό το καθεστώς της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19),
  • την ενίσχυση του βαθμού ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού τους και
  • την αποφυγή του συνωστισμού στους εσωτερικούς τους χώρους.

Tο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προτίθεται να επιχορηγήσει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Δικαιούχος της πράξης θα είναι ο ΕΦΕΠΑΕ, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα για την μεταβίβαση των απαιτούμενων πόρων στους ωφελούμενους. Ωφελούμενοι θα είναι οι ΜμΕ του κλάδου του λιανεμπορίου, οι οποίες διατηρούν φυσικό κατάστημα

Πληροφορίες: Φλώρα Μουστακάτου, 2131503647, e-mail: fmoustakatou@mou.gr



Συνημμένα Αρχεία
23/1/2024 Τρίτη (3η) τροποποίηση της Πράξης «Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»
20/12/2023 Δεύτερη (2η) τροποποίηση της Πράξης «Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»
3/6/2022 Πρώτη (1η) τροποποίηση της Πράξης «Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»
29/1/2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»
30/12/2020 Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων
30/12/2020 Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης
Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19