Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

TechnikAL: Εκσυγχρονισμός παραγωγής με τη συμβολή του ΕΠΑνΕΚ [5/11/2021]


Η επιχείρηση TechnikAL SA δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής και εμπορίας κουφωμάτων αλουμινίου για περισσότερα από 18 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία κατασκευών υψηλών προδιαγραφών.

Η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής, συνολικής έκτασης 2.500 m2, διαθέτει υψηλό τεχνολογικό εξοπλισμό και θεωρείται από τις προηγμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, εξάγοντας ετησίως πάνω από το 55% του κύκλου εργασιών της σε διψήφιο αριθμό κρατών.

Η TechnikAL SA εντάχθηκε στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, επενδύοντας 200.000 ευρώ στην απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού. Συγκεκριμένα  απέκτησε ένα Κέντρο Επεξεργασίας CNC (Computer Numerical Control), 4 ελεγχόμενων αξόνων για την επεξεργασία ράβδων ή τεμαχίων αλουμινίου, PVC, ελαφρών κραμάτων και ατσάλιου μέχρι 2mm που επιτρέπει την επεξεργασία σε λειτουργία. Επιτυγχάνεται έτσι η απόλυτη ακρίβεια κοπής για όλα τα μήκη των προφίλ των κατασκευών, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές του συστήματος - χωρίς να επεμβαίνει ανθρώπινο χέρι.

Επίσης, μέσω της επένδυσης αποκτήθηκε γωνιάστρα με ηλεκτρονικές ρυθμίσεις των μαχαιριών καθώς και δίχαλο για το γώνιασμα του κουφώματος και ένα  διπλό πριόνι αλουμινίου PRECISION RS 600E - TU/5.

Με την επένδυση μέσω του ΕΠΑνΕΚ,  η επιχείρηση, παρά το ασταθές οικονομικό περιβάλλον της τρέχουσας περιόδου, κατάφερε να αποκτήσει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με τον οποίο μπορεί να υλοποιήσει καινοτόμες εφαρμογές και έτσι να ενισχύσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παραγόμενων προϊόντων. Κατά αυτό το τρόπο βελτίωσε την εξωστρέφεια της και διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο της, καθιστώντας την επένδυση ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΑνΕΚ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους) και υλοποιείται μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ).

Ιστοσελίδαhttps://www.technikal.gr/el/

Videohttps://www.youtube.com/watch?v=RZ3c8c8d8as

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19