Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

Το EquiFund χρηματοδοτεί την Flexcar, μια καινοτόμα startup εταιρεία leasing αυτοκινήτων [14/7/2021]


Η νεοφυής ελληνική εταιρεία Flexcar η οποία ιδρύθηκε το 2018, δραστηριοποιείται στη μίσθωση αυτοκινήτων προσφέροντας λύσεις ευέλικτου leasing (Car as a Service).  

Η καινοτομία βρίσκεται στο ότι μέσω της Flexcar δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή, να μισθώσει το αυτοκίνητο που θέλει, για όσο χρόνο επιθυμεί, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες,  προσφέροντας ένα πλήρες "πακέτο" υπηρεσιών (τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, σέρβις, επισκευές, ελαστικά κ.α.) μόνο με ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα.  Επιπλέον ο καταναλωτής μπορεί να αλλάζει εντελώς δωρεάν κάθε δύο χρόνια το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις ανάγκες του και φυσικά έχει το προνόμιο να μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή.

Η Flexcar χρηματοδοτήθηκε από το UniFund και το Venture Friends του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ - EquiFund, τα κεφάλαια του οποίου προέρχονται από το ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη συμμετοχή εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Σαφής στόχος της εταιρείας είναι επίσης η δημιουργία θετικού οικολογικού αποτυπώματος, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες (υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα), συμβάλλοντας με αυτό το τρόπο, αισθητά μέσα στα επόμενα χρόνια, στη μείωση των εκπομπών ρύπων από χρήση οχημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Ενδεικτικό της ανοδικής πορείας της εταιρείας είναι ότι στα μέσα στου 2021 έλαβε σημαντική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ από διεθνή και Ελληνικά Venture Capital Funds και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Ισπανική Seaya Ventures η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό επενδυτικό πορτφόλιο.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης, θα επενδυθούν εξ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της Flexcar  σε Ελλάδα και εξωτερικό, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, ενώ επιδιώκει επίσης να επενδύσει δυναμικά σε ταλαντούχους Έλληνες πτυχιούχους που μοιράζονται τις αρχές και τις αξίες της.   Ήδη μέχρι το τέλος του 2021 προβλέπεται ότι η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερα από 100 στελέχη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επιπλέον 250 προσλήψεις μέσα στο 2022.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο σχεδιασμό της Flexcar συγκαταλέγεται και η δημιουργία του διεθνούς FlexCar hub στην Ελλάδα, το οποίο θα συμβάλει περαιτέρω στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στην χώρα στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

Αναμφίβολα, η επενδυτική επιτυχία της FlexCar, αναδεικνύει για άλλη μια φορά, το σημαντικό ρόλο, του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΠΑνΕΚ, EquiFund στην ανάπτυξη της δυναμικής νεοφυούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. 

Ιστοσελίδα: www.flexcar.gr

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19