Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

Tekmon, πρωτοπόρο λογισμικό για την συνεργασία εξ αποστάσεως και διαχείριση έκτακτων συμβάντων [20/10/2020]


Η ΤΕΚΜΟΝ είναι εταιρία πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας, η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη έξυπνων ψηφιακών εργαλείων για εταιρείες που απασχολούν εργαζομένους εκτός των γραφείων τους.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει το ομώνυμο λογισμικό, το οποίο αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη λύση για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό και την εποπτεία καθημερινών εργασιών των εργαζομένων εκτός γραφείων καθώς και για τη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών και συμβάντων.Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στα Ιωάννινα και απασχολεί 10 εργαζόμενους στα Ιωάννινα και την Αθήνα.

Το 2016 βραβεύθηκε για τις υπηρεσίες της στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού, με το βραβείο “Καλύτερης Νέας Επιχείρησης Ανάπτυξης Λογισμικού” στα ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Awards, το 2017 κέρδισε το Χρυσό Βραβείο στα Business IT  ExcellenceAwards στην κατηγορία “Επιχειρησιακή Συνέχεια” για την εφαρμογή του συστήματός της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το 2018 διακρίθηκε με το Χρυσό Βραβείο στα SupplyChainAwards στην κατηγορία “Δομημένες επικοινωνίες και ψηφιοποίηση διαδικασιών” για την εφαρμογή του συστήματος της στα κέντρα Διανομής της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Παράλληλα, η ΤΕΚΜΟΝ έχει έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συνέδρια στο αντικείμενο των Global Navigation Satellite Systems(GNSS), IoT και ICTΣυστημάτων Έγκαιρης Ειδοποίησης.

Το Νοέμβριο του 2018 ολοκληρώθηκε η επένδυση του Venture Capital Uni.Fund στην ΤΕΚΜΟΝ, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας με την είσοδό της σε νέες αγορές. To Uni.Fund αποτελεί ένα από τα Fundsπου χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ (EquiFund). Oι πόροι του Ταμείου προέρχονται από το ΕΠΑνΕΚ (Εθνικοί και Ευρωπαϊκοί πόροι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι απλή: σε λιγότερο από 60 λεπτά και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις κάποιος μπορεί να αναρτήσει τα στοιχεία επικοινωνίας των ανθρώπωνμε τους οποίους θα ήθελε να  επικοινωνεί, να τα ομαδοποιήσει για πιο στοχευμένη διαχείριση και να δημιουργήσει σενάρια ενημερώσεων με συγκεκριμένες πληροφορίες και οδηγίες έτοιμα για αποστολή ανά πάσα στιγμή.

Όταν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ένα σενάριο, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να το επιλέξει και να πατήσει αποστολή. Το σύστημα αναλαμβάνει να στείλει τις πληροφορίες σε δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες άτομα μέσω διαφορετικών καναλιών επικοινωνίας (SMS, e-mails και τηλεφωνικές κλήσεις). Οι επικοινωνίες μπορεί να είναι αμφίδρομες - δηλαδή εκτός από την αποστολή, ο αποδέκτης έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στην εκάστοτε ειδοποίηση και η απάντησή του να καταγραφεί. Ανάλογα με το σενάριο και σύμφωνα με τις επιθυμίες του οργανισμού, οι επικοινωνίες μπορεί να κλιμακώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η ταχύτερη ή η οικονομικότερη μέθοδος. 

Ειδικά σε κρίσιμα περιστατικά, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, δυσλειτουργία συστημάτων ΙΤ, απεργίες, επείγοντα ιατρικά συμβάντα κ.ά.τα οποία μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην επιχειρησιακή λειτουργία των οργανισμών, να διασπάσουν την εφοδιαστική αλυσίδα ή και να απειλήσουν την ασφάλεια των εργαζομένων τους,  η ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είναι κρίσιμης σημασίας, και επιτυγχάνεται στον ελάχιστο δυνατό χρόνο με την τεχνολογία μαζικής ειδοποίησης της Tekmon.

Από τον Μάρτιο 2020, και λόγω της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19, η Tekmon προσέφερε χωρίς κόστος την τεχνολογία μαζικής ειδοποίησης,  σε οργανισμούς της χώρας, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν τις έκτακτες επικοινωνίες με τους εργαζομένους και άλλους συνεργάτες τους σε σχέση με τον COVID-19. Πρόκειται για μια τεχνολογία παρόμοιας λογικής με αυτή του 112 της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες ιδιωτικών εταιρειών και φορέων. Χρήστες της είναι ήδη  η LAMDA Development, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Fraport Greece, το Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης κ.ά.

Από τον Αύγουστο του 2020 οι υπηρεσίες της εταιρίας παρέχονται στον οργανισμό TfL (Transport for London)- φορέας που ελέγχει και συντονίζει τις δημόσιες μεταφορές στο Λονδίνο. Η TEKMONπαρέχει σε περισσότερους από 1500 εργαζόμενους οι οποίοι εκτελούν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο μεταφορών, την δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα από απόσταση (RemoteBriefing) για τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιήσουν.

Αναμφίβολα, η επιτυχημένη πορεία της TEKMON αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου η Ευρωπαϊκή Συγχρηματοδότηση, υποστήριξε και βοήθησε να αναπτυχθεί μια εξωστρεφής καινοτόμος επιχείρηση που προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία και ειδικότερα στην περιφέρεια.

Ιστοσελίδα: www.tekmon.com 

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Tύπου αναφορικά με την συνεργασία με το TfL 

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19