Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

Πατραϊκή Ζυθοποιία / Η Πάτρα στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας [11/11/2019]


Η Πατραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε για να παράξει ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και να βάλει την Πάτρα στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας προσανατολισμένο στην τοπική κοινωνία, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώνουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να εξελίσσονται. Η επιχείρηση εντάχθηκε στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) με συνολικό προϋπολογισμό έργου 50.000 ευρώ.

Η επένδυση αφορά στην δημιουργία μονάδας μικροζυθοποιίας στο νομό Αχαΐας. Σκοπός της μονάδας είναι η παραγωγή και διάθεση premium μπύρας στην ελληνική αγορά η οποία θα ξεχωρίζει για τον gourmet προσανατολισμό της. Μέσω της Δράσης προωθήθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου και αυτοματοποιημένου εργοστασίου ζύθου που θα παράγει υψηλής ποιότητας μπύρα. Βασικό χαρακτηριστικό της μονάδας είναι η ποιότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής και παροχής υπηρεσιών πιστοποιημένη με τα αντίστοιχα πρότυπα και φορείς. Αποτέλεσμα αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων σε ελκυστική τιμή με τον αριθμό των ελαττωματικών να μειώνεται στο ελάχιστο.

Η δυναμικότητα της μονάδας είναι τα 20 εκατόλιτρα ανά κύκλο λειτουργίας (περίπου 8 ώρες ο κύκλος), ενώ ο μηχανολογικός εξοπλισμός διαθέτει δυναμική επεκτασιμότητα με την προσθήκη δοχείων, και μπορεί να φθάσει σε μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 30.000hl (λειτουργία σε 24ώρη βάση, 200 ημέρες ετησίως).

Στόχος της επένδυσης ήταν να εδραιωθεί η Πατραϊκή Ζυθοποιία ως μία επιτυχημένη τοπική επιχείρηση με μακροχρόνια λειτουργία προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη και προώθηση της τοπικής οικονομίας, προσθέτοντας ένα νέο στοιχείο στην επχειρηματική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής.

 

Ιστοσελίδα: http://patrabeer.gr/

 

 

 

patra

 

 

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19