Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

UP lift / Υπερσύγχρονη μονάδα έρευνας και παραγωγής υδραυλικών ανελκυστήρων inverter στην περιοχή της Αρτας [12/11/2019]


Η εταιρεία UP lift ιδρύθηκε το 1984 και το 2010 ολοκλήρωσε την κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης μονάδας  έρευνας και παραγωγής υδραυλικών ανελκυστήρων inverter στην περιοχή της Αρτας. Το καινοτομικό-επαναστατικό σύστημα κατασκευής των ανελκυστήρων UP lift, προϊόν του τμήματος έρευνας & τεχνολογίας της εταιρείας, σε συνδυασμό με την συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση 30 χρόνων των φορέων και εργαζομένων στην εταιρεία κατατάσσει την UP lift ως μια από τις μεγαλύτερες και ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρείες του χώρου σε Eυρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος της εταιρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το επίπεδο ποιοτικού ελέγχου του προϊόντος. Η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου ποιότητας και αξιοπιστίας με το χαμηλότερο κόστος αποτελεί την βασική μας φιλοσοφία, γεγονός που ενισχύεται με την πιστοποίηση της εταιρείας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008.

Η εταιρεία εντάχθηκε στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) με συνολικό προϋπολογισμό έργου 200.000 ευρώ.  Μετά την ολοκλήρωση της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στο Ν. Αρτας το 2011, με την χρήση του νέου εξοπλισμού και την έρευνα που έχει διεξαχθεί χρόνια τώρα, επιτεύχθηκε  η δημιουργία ενός νέου καινοτόμου προϊόντος, του Υδραυλικού Ανελκυστήρα inverter ανόδου – καθόδου.  Για την παραγωγή του παραπάνω προϊόντος, χρησιμοποιήθηκε το επίσης καινοτόμο εξάρτημα R.G.10 που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του υδραυλικού συστήματος inverter, το οποίο είναι προϊόν έρευνας της εταιρείας.

Στρατηγικός στόχος είναι η μαζική παραγωγή των νέων προϊόντων, η πλήρης καθετοποίηση της παραγωγής, ο έλεγχος και η συνεχής βελτίωση ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, η αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση κόστους παραγωγής και τέλος η έρευνα για παραγωγή νέων προϊόντων. Με την υλοποίηση - επίτευξη των παραπάνω στόχων, η εταιρεία φιλοδοξεί να καταστεί ως μια από τις μεγαλύτερες στον ελλαδικό χώρο. Η κατάκτηση επίσης της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας αγοράς είναι μέσα στην στρατηγική της και αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, όπως φαίνεται από τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται τα τελευταία 5 χρόνια.

H εταιρεία προμηθεύτηκε μηχανολογικό εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από μηχάνημα γραναζοκόπτη μεγάλου όγκου το οποίο κατασκευάζει,  λειαίνει και επεξεργάζεται κομμάτια μετάλλου ειδικής σχεδίασης (πηνίο και κορώνα) και κοπής, τα οποία είναι αναπόσπαστο μέρος και χρησιμοποιούνται για την δημιουργία της υδραυλικής αντλίας, το σημαντικότερο κομμάτι ενός ανελκυστήρα.

Η εταιρεία έθεσε επίσης ως στόχο την αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, προκειμένου να επιτύχει συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μείωση του κόστους χρήσης και βελτίωση του κύρους της. Μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας η εταιρεία συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενεργειακών πόρων, καθώς και στην ελάφρυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το CO2 που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

 

Ιστοσελίδα: http://www.uplift.gr/

 

 

 

 up

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19