Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Παραδείγματα Έργων

MG PACK S.A. / Παραγωγή καινοτόμων ειδών συσκευασίας σε μια άρτια αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής [12/11/2019]


Η MGPACK ξεκίνησε τη λειτουργία της σαν ατομική επιχείρηση το 1988, με έδρα έναν ενοικιαζόμενο χώρο 30 τ.μ. στον Αγιο Νικόλαο Αττικής, με σκοπό την κατασκευή ειδικών πωμάτων. Οι δυνατότητες στο ξεκίνημα ήταν περιορισμένες αφού δεν διέθετε επαρκή μηχανολογικό εξοπλισμό και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής γινόταν χειροκίνητα. Το 1990 μεταφέρθηκε στο Ίλιον σε χώρο 200 τ.μ. όπου και δημιουργήθηκαν οι βάσεις έτσι ώστε το 2000 να μεταφερθεί σε ένα χώρο 1500 τ.μ. στην Μεταμόρφωση, όπου δραστηριοποιήθηκε επίσης στον τομέα των πλαστικών και της λευκοσιδηρουργίας. Το 2008 η MGPACK μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. στο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ανω Λιοσίων.

Το Μάρτιο του 2018 η εταιρεία εντάχθηκε στην Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για επενδυτικό σχέδιο 200.000 ευρώ  με κύριο σκοπό την αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής της, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την παραγωγή καινοτόμων ειδών συσκευασίας και τη δημιουργία μιας άρτιας αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας, μεταλλικών και πλαστικών πωμάτων με πινέλο καθώς επίσης και λευκοσιδηρών δοχείων.

Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε για δαπάνες σχετικά με την προμήθεια ενός πλήρως αυτοματοποιημένου μηχανήματος από την Ελβετική εταιρεία CAN MAN ("Fully automatic canbody welding machine X8 - 350") που ενσωματώνει καινοτόμα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας ενώ διαθέτει σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας στα πλαίσια μείωσης του επιπέδου ενέργειας παραγωγής και συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο μηχάνημα θα εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη παραγωγική βάση της επιχείρησης, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέου προϊόντος που πρόκειται να κατασκευαστεί στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεισδύσει σε υφιστάμενες αλλά κυρίως σε νέες αγορές στο εξωτερικό.

Ιστοσελίδα: www.mgpack.gr

 

 

 

 

mg

 

 


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19