Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ συμμετείχε στην καμπάνια #EUinMyRegion με 10 επιτυχημένες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα [10/7/2017]


Η καμπάνια αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές πρωτοβουλίες: 

  1. OPEN DAYS - (έργα ανοιχτά για το κοινό),  
  2. PHOTO CONTEST - (διαγωνισμός φωτογραφίας), 
  3. PROJECT HUNT - (κυνήγι έργων) και
  4. BLOG CONTEST - (διαγωνισμός ιστολογίου)

Φέτος, στο πλαίσιο των Open Days, οι πολίτες  επισκέφθηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΣΠΑ 2007-2013), ενημερώθηκαν γι' αυτά και μοιράστηκαν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία σε στενή συνεργασία με τους δικαιούχους , συμμετείχε στην καμπάνια με 10 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες παρευρέθηκαν συνολικά 1400 άτομα κάθε ηλικίας. Μουσεία, ερευνητικά και τεχνολογικά κέντρα, επιχειρήσεις και άλλοι φορείς άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό, για να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

10-5-17: Η πρώτη εκδήλωση έγινε στη Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, σ'ένα προβιομηχανικό κτήριο που αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε πολυχώρο και Μουσείο με πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.  Πραγματοποιήθηκε ρεσιτάλ βιολιού με την δεκάχρονη διεθνώς βραβευμένη βιολίστρια Lea Ζu στην κατάμεστη αίθουσα της Φάμπρικας.  Δείτε το video: https://www.youtube.com/watch?v=hEo41_7HvYQ  (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ)

16-5-17: Στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ερευνητικά ευρήματα έργων όπως  η επικοινωνία μεταξύ εγκεφάλου και υπολογιστήεπιδείξεις ρομπότ που ταξινομούν ραδιενεργά απόβλητα, υπηρεσίες  που μπορεί να προσφέρει το Διάστημα στο περιβάλλον και τη γεωργία και ξενάγηση στο Έξυπνο Σπίτι του ΙΠΤΗΛ. (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

18-5-17: Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο - Οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στα Χανιά, τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με τα διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως  πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.  Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών (documentary) σπιτιών, αφού εξιστορεί τη ζωή μιας προσωπικότητας και διασώζονται σ' αυτή αυθεντικά αντικείμενα, στην πλειονότητά τους στην αρχική τους θέση.  (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

18-5-17: Tο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Αν. Μάνης στο Γύθειο πραγματοποίησε δωρεάν ερμηνευτικές  ξεναγήσεις "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου.  Οι επισκέπτες έμαθαν για τη μοναδική ταυτότητα της περιοχής, την ιστορία και τους ανθρώπους της και τον τρόπο με τον οποίο οι Μανιάτες προσάρμοσαν τη ζωή τους, σε διαφορετικές χρονικές και ιστορικές περιόδους.  Το Μουσείο στεγάζεται στο Παλαιό Παρθεναγωγείο, ένα κτίριο ιστορικό διατηρητέο μνημείο, με ιστορία 120 ετών.  Δείτε το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=2xOLXnIgku4  (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: Δήμος Ανατολικής Μάνης)

20-5-17: Εντυπωσιάστηκαν οι επισκέπτες του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Tεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ" στη Θεσσαλονίκη από τους χώρους και τις εγκαταστάσεις  του.  Ξεναγήθηκαν στο πλανητάριο, στο κοσμοθέατρο και τις εκθέσεις όπου παρουσιάστηκαν οι βελτιώσεις και τα πλεονεκτήματα του εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών με ταυτόχρονη ενδεικτική λειτουργία των συστημάτων.  (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Tεχνολογίας "ΝΟΗΣΙΣ") 

21-5-17:"Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι είναι οι μαύρες τρύπες του διαστήματος, Τι είναι το διάστημα; Γιατί πρέπει να χρηματοδοτείται η διαστημική έρευνα;". Το Αστεροσκοπείο Αθηνών κάλεσε το κοινό για ένα "Ταξίδι ως τα αστέρια" με το τηλεσκόπιο NEWALL στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης.  Μικροί και μεγάλοι, κατέκλυσαν τον χώρο του τηλεσκοπίου NEWALL για να ακούσουν την ομιλία του αστροφυσικού Aρη Μυλωνά και να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ για τη διαστημική έρευνα. (Αρμόδιος Φορέας/ Δικαιούχος: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών)

22-5-17: Συνέχεια είχε η γνωριμία με τον μοναδικό στην Ελλάδα  ΥΠΕΡ-υπολογιστή ARIS του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας, όπου το κοινό πληροφορήθηκε για τις υπολογιστικές και αποθηκευτικές δυνατότητες της υποδομής, μέσα από μία διαδραστική ξενάγηση και επίδειξη του εξοπλισμού (Αρμόδιος Φορέας /Δικαιούχος:  ΕΔΕΤ)

23-5-17: Έμπειροι barristas δημιούργησαν cocktails που πρόσφεραν στο κοινό υπό την συνοδεία μουσικής μπάντας σε μία πρωτότυπη εκδήλωση, ιδιαίτερα χαρούμενη με τίτλο «SCIENCE & SPIRITS». Περιελάμβανε γευσιγνωσία αλκοολούχων ποτών και cocktails από 100% φυσικά εκχυλίσματα από την ποτοποιία Κάστρο Τεντούρα στην Πάτρα.  (Δικαιούχος: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΑΧΑΛΗΣ ΟΕ _ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ)

30-5-17: Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος παρουσίασε τα ερευνητικά ευρήματα που υλοποιήθηκαν στα Ινστιτούτα Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνικών Ραδιολογικών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας.  Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και παρακολούθησαν τις προβολές των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην αίθουσα της βιβλιοθήκης.  (Αρμόδιος Φορέας /Δικαιούχος:  ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος)

10-6-17: Ο κύκλος των εκδηλώσεων της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ στο πλαίσιο του EUinMyRegion ολοκληρώθηκε με το Μουσείο Μύλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, που προσέλκυσε πολύ κόσμο με μια παρουσίαση του Μύλου και της λειτουργίας του αλλά και εικαστικά εργαστήρια για τα παιδιά και άλλα δρώμενα (Αρμόδιος Φορέας /Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Δήμου Τρικάλων). 

Όλο το επικοινωνιακό υλικό της καμπάνιας και των εκδηλώσεων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) www.antagonistikotita.gr  και στις σελίδες του ΕΠ στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι εκδηλώσεις προκάλεσαν και το ενδιαφέρον των διαφόρων μέσων επικοινωνίας και προβλήθηκαν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, στο πανελλαδικό και τοπικό τύπο αλλά και στα δίκτυα των φορέων που συμμετείχαν. 

Η πραγματοποίηση και η επιτυχία όλων των παραπάνω εκδηλώσεων δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την άψογη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων /δικαιούχων της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ που συμμετείχαν στα open days, που με τη θετική διάθεση και τον ενθουσιασμό τους, ανέδειξαν τα έργα τους με τον καλύτερο τρόπο! 

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19