Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013
νέος ιστότοπος της ΕΥΔ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσιότητα - Εκδηλώσεις

Πάμε Μουσείο 2019. Ένα σεντούκι παραμύθια στην Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου - 17-18.5.19 #EUinmyregion [8/5/2019]


Η εκδήλωση περιλαμβάνει την αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία μουσικής (αφήγηση: Νίκος Μπλαζάκης, σαντούρι: Φάνης Καρούσος) καθώς και παράλληλες δράσεις όπως ξενάγηση και εκπαιδευτικές δράσεις στην Οικία - Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά).

Η οικία της Χαλέπας κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών (documentary) σπιτιών, καθώς εξιστορεί τη ζωή μιας μεγάλης προσωπικότητας και στο εσωτερικό της διασώζονται αυθεντικά αντικείμενα, τοποθετημένα στην αρχική τους θέση, ώστε να διατηρείται η αισθητική και το ύφος που είχε  προσδώσει το πρόσωπο που έζησε σε αυτή. Παράλληλα, με την αξιοποίηση σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογικών υποδομών, εκτίθενται αντικείμενα, έργα τέχνης και τεκμήρια μεγάλης ιστορικής αξίας.

Η οικία κτίστηκε από τον πατέρα του Βενιζέλου, Κυριάκο, το 1880, φέρει όμως την προσωπική σφραγίδα του μεγάλου πολιτικού, καθώς απέκτησε τη σημερινή της μορφή μετά την ανακαίνιση του 1927, την οποία επέβλεψε ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο σπίτι αυτό ο Ελευθέριος Βενιζέλος έζησε σε αυτή τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. 

Από το 2000 αποτελεί την έδρα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων και η μουσειoλογική μετατροπή της επιτεύχθηκε με την συμβολή  του Υπουργείου Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Ημερομηνία: Παρασκευή 17.05.2019 (ώρες:  20.30 – 22.00) και Σάββατο 18.05.2019 (ώρες:  11.00 – 14.00)

Χώρος: Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου

Πόλη: Χανιά, Κρήτη.

Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: www.venizelos-foundation.gr

#EUinmyregion


Επιστροφή



Print out this page Increase font size Decrease font size GR / EN
Νέο πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027

Microsite Καλών Πρακτικών ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

Guarantee Fund | Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης

EquiFund

TEPIX

TEPIX

COVID-19